Woll gaminių naudojimo ir priežiūros instrukcija

Gerbiami Pirkėjai,

 

Orginalūs, rankiniu būdu lieti WOLL gaminiai,  pasižymi išskirtiniu atsparumu

braižymams ir trinčiai: visos šios savybės naujuosius WOLL liejinio gaminius

leidžia laikyti tikromis žvaigždėmis tarp kitų panašių indų ir garantuoja geriausius

rezultatus gaminant taupiai, sveikai ir be riebalų.

Greitas ir paprastas plovimas - prieš pirmą naudojimą pakanka trumpai

praskalauti karštu vandeniu su trupučiu plovimo skysčio. Ir – galite pradėti gaminti!

 

Perskaitykite patarimus, kad maisto ruošimas WOLL induose būtų dar malonesnis.

9 patarimai maloniam gaminimui!

 

 

 

.......................................................................................................................................................................

1 patarimas: ENERGIJA

Greitas džiaugsmas gomuriui ir mažai energijos:

Gaminimas kokybiškai ir protingai!


WOLL indai ypač gerai perduoda ir išlaiko šilumą, todėl net ir nustačius žemą kaitvietės galingumą galima išlaikyti temperatūrą ir virti ypač taupiai. Lyginant su įprastomis keptuvėmis, ruošiant maistą WOLL keptuvėje energijos sunaudojama visu 1/3 mažiau.

 

Dar daugiau patarimų energijos taupymui:

•  Naudokite WOLL  liejinio indus, kurių dugno skersmuo atitinka kaitvietės plotą. Per didelės kaitvietės be reikalo naudoja energiją. Kadangi WOLL dugnas labai kokybiškas bei pasižymi geru šilumos perdavimu, karštis tolygiai paskirstomas net esant ir mažesnei kaitvietei, o taip pat naudojant keturkampes ar ovalias žuviai kepti skirtas keptuves!

•  Jei gaminate ant dujinės viryklės, liepsna negali būti platesnė negu WOLL indo dugnas.

•  Dėka savo storo dugno WOLL gaminiai išlaiko šiltą maistą net jei viryklė ir išjungta.

•  Puodo dydį pasirinkite pagal ruošiamo maisto kiekį. Maistas turėtų užimti 2/3 puodo tūrio.

•  Daržoves, pvz. bulves, morkas ar žiedinius kopūstus geriausia troškinti mažame vandens kiekyje - tai taupo energiją, be to, sveikiau ir skaniau. Virimo laikas sutrumpėja 30-40%.

........................................................................................................................................................................

2 patarimas: PAKAITINIMAS

Tinkama kepimo temperatūra:

WOLL liejinio gaminiai įkaista labai greitai!


Tušti WOLL liejinio indai, nustačius aukščiausią kaitinimo temperatūrą, per tris minutes įkaista iki 300°C. Jei norite, kad gaminamas maistas būtų sveikas ir aromatingas, laiku sumažinkite temperatūrą. Esant aukštai temperatūrai, aliejus ar riebalai labai greitai ima degti ir keptuvės paviršiuje susidaro taip vadinamos dervos, kurias ne visada galima pašalinti ir kurios gali įtakoti nesvylančios dangos savybes.

 

Teisingas WOLL liejinio indo pakaitinimas su aliejumi ar riebalais:

Trumpai pakaitinkite tuščią WOLL liejinio indą. Ypač aukštos kokybės dugnas su kapsule įkaista labai greitai ir tolygiai.

• Laiku sumažinkite temperatūrą, įpilkite aliejaus ar įdėkite riebalų ir ruošiamą maistą. Apie teisingą riebalų naudojimą skaitykite 3 patarime.

• Patikrinkite, ar riebalai įkaitę iki reikiamos temperatūros: sausą medinį šaukštą palaikykite riebaluose ir, jei aplink susidaro maži oro burbuliukai, riebalai pakankamai įkaitę. Aliejus ar riebalai negali pradėti rūkti, nes tada pradės degti.

 

WOLL liejinio indai dėka savo ypatingai kokybiškos nesvylančios paviršiaus dangos puikiai tinka ir maisto gaminimui be riebalų, pvz. mėsos:

•Jei mėsą norite kepti be riebalų, pakaitinkite keptuvę maždaug 2 ½

minutės, nustatę aukščiausią temperatūrą. Temperatūrą galite

patikrinti taip: šlapiu pirštu įlašinkite keletą vandens lašų į indą - jei

lašai šokinėja ant dugno, temperatūra tinkama kepti; jei lašai

tučtuojau pradeda šnypšti - indas jau per karštas.

• Dabar viryklės temperatūrą galite sumažinti 30 proc.

• Mėsa, kurią kepsite, turėtų būti kambario temepratūros.

• Įdėkite mėsą į WOLL liejinio keptuvę - pradžioje ji lengvai prikibs.

•  Apverskite, kai mėsa atkibs nuo dugno ir apkepkite kitą pusę.

•  Kepkite mėsą tol, kol pasieksite norimą iškepimo laipsnį. Vos apkepta, mėsa su krauju: paspaudus pirštu, nejuntamas pasipriešinimas; rusva mėsa: lengvas pasipriešinimas; perkepusi: mėsos negalima įspausti.

•  Po kepimo mėsą maždaug dar 5 min. palikite orkaitėje 90°C.

 

........................................................................................................................................................................

3 patarimas: RIEBALAI  IR ALIEJAI

Mėgaukaitės sveiku maistu:

Pasirinkite teisingai, nes ne visi riebalai mėgsta aukštą temperatūrą !


Gaminamam patiekalui pasirinkite tinkamą aliejų ar riebalus, nes jie ne vienodai stabilūs aukštai temperatūrai, kalbame apie rūkimo tašką - tai yra temperatūra, kurią pasiekus riebalai pradeda degti ir rūkti.

 

Norint stipriai apkepinti mėsą arba ruošiant daržoves Woll keptuvėje, patariame naudoti riebalus, kuriuos galima kaitinti iki aukštos temepratūros:

•Rafinuotą dygminų aliejų galima kaitinti iki 266 °C
•Rafinuotą - dažnai vadinamą „grynu“- alyvuogių aliejų galima kaitinti iki 242 °C
•Rafinuotą rapsų aliejų, labai rekomenduojamą dietologų, galima kaitinti iki 240 °C
•Rafinuotą saulėgrąžų, kokosų, kukurūzų, sojų, žemės riešutų  aliejų galima kaitinti iki  220–232 °C
•Palmių aliejų galima kaitinti iki 220 °C

Švelnesniam pvz. žuvies, paukštienos krūtinėlės, paniruotų patiekalų ar bulvių kepimui tinka:

•Vynuogių kauliukų aliejus (kaitinimo temperatūra iki190-210 °C)
•Lydytas sviestas (kaitinimo temperatūra iki 205 °C)
•Extra alyvuogių aliejus (kaitinimo temperatūta iki190 °C)

Sviestą ir margariną galima kaitinti maždaug tik iki 160 °C, todėl šie riebalai gali būti naudojami kepant kiaušinius, omletus, troškinant daržoves.

 

Dėmesio: dietiniai riebalai ir margarinai, dauguma grynųjų, šalto spaudimo aliejų (pvz. natūralus dygminų arba saulėgrąžų) paprastai kepimui netinka! Visada perskaitykite etiketėje esančius gamintojo nurodymus.

........................................................................................................................................................................

4 patarimas: NESVYLANTI  DANGA

Įpjovimai ar įbrėžimai:

Jokių problemų!

 

Woll liejinio gaminiai yra patvarūs ir praktiški. Patentuota kieta nesvylanti paviršiaus danga labai atspari braižymams ir trinčiai. Jei ir atsirastų nedidelių įbrėžimo pėdsakų, gaminį be jokių dvejonių galite naudoti toliau - neigiamo poveikio nei kepimo savybėms, nei Jūsų sveikatai nebus. WOLL gaminių sudėtyje nėra PFOA, žmogaus organizmui kenksmingos cheminės medžiagos, indai atitinka Vokietijos federalinės sveikatos tarnybos reikalavimus.

.......................................................................................................................................................................

5 patarimas: VIRTUVĖS  AKSESUARAI

Praktiški pagalbininkai virtuvėje:

Viskas įmanoma!

 

Dėka tvirtos WOLL gaminių dangos be problemų galite naudoti visus virtuvinius įrankius, ar tai būtų mediniai, plastikiniai ar metaliniai. Arba naudokite praktiškus silikoninius WOLL įrankius - jie atsparūs aukštai temperatūrai, lengvai plaunami, higieniški ir dar papildomai prailgina WOLL liejinio indų tarnavimo laiką.

........................................................................................................................................................................

6 patarimas: PLOVIMAS

WOLL  liejinio gaminių plovimas:

Paprasčiau nebūna!

 

Dėl ypač kokybiškos WOLL indų paviršiaus dangos pakanka karšto vandens ir trupučio ploviklio po kiekvieno naudojimo - indai vėl blizgės. Visus WOLL liejinio gaminius galima plauti indaplovėje.

.........................................................................................................................................................................

7 patarimas: KERAMIKINĖ KAITLENTĖ

Gaminimas ant keramikinių  kaitlenčių:

Perkelkite keptuvę!

 

Ant keramikinės kaitlentės stumiant WOLL liejinio indą, tarp aliuminio dugno ir kaitlentės prikibusios dalelės (druska, pipirai ar pan.) gali subraižyti kaitlentę. Deja, už tokią žalą garantija neteikiama. Todėl norėdami WOLL indus perkelti į kitą vietą, paprasčiausiai pakelkite aukštyn.

.........................................................................................................................................................................

8 patarimas: INDUKCIJA

Gaminimas, naudojant indukciją:

Mažiau energijos – švariau - greičiau!

 

Jei gaminate ant indukcinės viryklės, WOLL liejinio indai yra tai, ko reikia. Ruošiant maistą WOLL indukcijai tinkamuose induose, ant viso indo dugno susidaro stiprus magnetinis laukas. Karštis atsiranda tiksliai ten, kur reikia ir pasiskirsto tolygiai. Tai reiškia: Jūs taupote energiją, kaitinate tiksliau ir gaminate greičiau. Nešvarumus, atsiradusius aplink WOLL liejinio indus, nesunku nuvalyti, nes paviršius aplink indą neįkaista.

 

Būkite atidūs: indukcinių kaitlenčių kraštuose dažnai yra magnetiniai sensoriai, atpažįstantys, ar indai tinkami indukcijai, ar ne. Todėl kaitvietės skersmuo turėtų atitikti virimo indo dugno dydį.  Priešingu atveju jis gali būti neatpažintas kaip indukcinei viryklei tinkamas indas.

.........................................................................................................................................................................

9 patarimas: JŪSŲ SAUGUMUI

Virimas riebaluose:

Naudokite aukštą puodą ar keptuvą. Kad nenudegtumėte nuo įkaitusių ir suputojusių riebalų, šių į puodą dėkite  ne daugiau kaip pusė tūrio. Dėmesio: neperkaitinkite riebalų (maks. temperatūra - 180 °C) ir neuždenkite dangčio.

 

Įlietos pakėlimo rankenos:

Jei WOLL liejinio induose yra įlietos liejinio rankenos, naudokite puodkėlę, kad nenusidegintumėte. Dėka gero šilumos laidumo, įlietos liejinio rankenos („Logic“ indų serija) įkaista.

 

Fiksuotos rankenos ir dangčių rankenėlės:

WOLL liejinio indai su fiksuotomis (nenuimamomis) rankenomis ir dangčių rankenėlėmis gali būti naudojami orkaitėje iki 250 °C („Logic“  serijos indų rankenos atsparios iki  220 °C). Visų orkaitėje naudojamų indų rankenos įkaista, todėl naudokite puodkėles.

 

Nuimamos rankenos:

WOLL liejinio keptuvių nuimamos rankenos nėra atsparios aukštai orkaitės temperatūrai. Keptuvę su nuimama rankena naudojant kepimui orkaitėje, jos nuimamą rankeną visada reikia nuimti!