WOLL gili liejinio keptuvė „Diamond Lite"





WOLL gili liejinio keptuvė „Diamond Lite"
Pirkti kartu
- Skersmuo: Ø 28 cm
- Aukštis: 7 cm
- Talpa: 3,5 l
- Tinka viryklėms: stiklo keramika, elektra, halogenas, dujos
- Nuimama rankena - ruošiant patiekalus orkaitėje keptuvės rankeną reikia nuimti
- Deimantų kristalų dulkių danga: atspari įbrėžimams, trinčiai, nesvylanti, neturi sveikatai kenksmingų PFOA medžiagų
- 6 mm storio optimaliai paskirstantis ir šilumą laikantis dugnas
- Dėka aukštų bortelių, gilią keptuvę galima naudoti universaliai: kepimui / troškinimui tiek ant viryklės, tiek ir orkaitėje, ar kaip kepimo formos panaudojimui (apkepai, pyragai, biskvitai,...)
- Garantija: 25 metų garantija dugnui, 3 metų garantija dangai Plačiau >>
- Pagaminta: Vokietijoje
El. parduotuvėje vykdomos akcijos ar prekių kainos gali skirtis nuo prekių kainų mūsų fizinėse parduotuvėse.
Kilus klausimams, visada laukiame Jūsų skambučio telefonu 8 700 88770 arba el. paštu imperija@imperija.lt
KEPTUVĖ SU NUIMAMA RANKENA – DAR DAUGIAU PATOGUMO IR PRAKTIŠKUMO!

PATOGUMAS
- Vienu mygtuko patraukimu rankena lengvai atsiskiria nuo keptuvės korpuso.
- Rankenos pagalba karštą keptuvę patogu išimti iš orkaitės.

PRAKTIŠKUMAS
- Taupo vietą (pvz., kriauklėje ar spintelėje).

LENGVAS PLOVIMAS
- Patogu plauti rankomis arba įdėti į indaplovę.

SAUGUMAS
- Jei netoliese yra mažų vaikų, nuėmus rankeną, saugu gaminti maistą keptuvėje ant viryklės.

PATOGUS LAIKYMAS
- Patogu laikyti spintelėje ar stalčiuje (užima mažiau vietos).









ENERGIJA
Protingas gaminimas naudojant mažai energijos
Visi WOLL liejinio indai ypač gerai paskirsto ir išlaiko šilumą, todėl, po indo įkaitimo (skysčio užvirimo) nustačius žemą kaitvietės galingumą, išlaikoma virimo temperatūra, o patiekalas gaminamas ypač taupiai. Lyginant su įprastais indais, ruošiant maistą WOLL induose energijos sunaudojama 1/3 mažiau.
Dar daugiau patarimų energijos taupymui:
- Naudokite WOLL liejinio indą, kurio dugno skersmuo atitinka kaitvietės plotą. Per didelė kaitvietė be reikalo naudos energiją. Kadangi WOLL dugnas labai kokybiškas bei pasižymi geru šilumos perdavimu, karštis tolygiai paskirstomas net esant ir mažesnei kaitvietei, taip pat naudojant keturkampes ar ovalias žuviai kepti skirtas keptuves!
- Jei gaminate ant dujinės viryklės, liepsna negali būti platesnė negu WOLL indo dugnas.
- Dėl itin storo, šilumą išlaikančio dugno, su WOLL ruošiamas maistas bus šiltas ilgiau net ir išjungus kaitvietę.
- Keptuvės, puodo ar troškintuvo dydį pasirinkite pagal ruošiamo maisto kiekį. Maistas turėtų užimti 2/3 indo tūrio.
- Daržoves, pvz.: bulves, morkas ar žiedinius kopūstus, geriausia troškinti uždengus, mažame vandens kiekyje – tai taupo energiją, be to, tai − sveikiau ir skaniau. Gaminimo laikas sutrumpėja 30−40%.
KAITINIMAS
Tinkamos kepimo temperatūros parinkimas: WOLL liejinio indai įkaista labai greitai!
Nustačius aukščiausią kaitinimo temperatūrą, tuščias WOLL liejinio indas per tris minutes įkaista iki 300 °C. Jei norite, kad gaminamas maistas būtų sveikas ir aromatingas, laiku sumažinkite temperatūrą. Esant aukštai temperatūrai, aliejus ar kepimo riebalai labai greitai ima degti ir indo paviršiuje susidaro vadinamosios dervos, kurias ne visada galima pašalinti ir kurios gali daryti įtaką indo nesvylančios dangos savybėms.
Tinkamas WOLL liejinio indo pakaitinimas su aliejumi arba riebalais:
- Trumpai pakaitinkite tuščią WOLL liejinio indą su aukščiausia kaitinimo temperatūra. Aukštos kokybės indo dugnas įkaista labai greitai ir tolygiai.
- Sumažinkite kaitrą iki reikiamos temperatūros, įpilkite aliejaus arba įdėkite riebalų ir dėkite maistą, kurį kepsite (apie teisingą riebalų naudojimą skaitykite 3 patarime).
- Patikrinkite, ar aliejus ar riebalai įkaitę iki reikiamos temperatūros − sausą medinį šaukštą palaikykite riebaluose. Jei aplink susidaro maži oro burbuliukai, riebalai pakankamai įkaitę. Aliejus ar riebalai negali pradėti rūkti, nes tada pradės degti.
WOLL liejinio indai dėl savo ypatingai kokybiškos nesvylančios paviršiaus dangos puikiai tinka ir maistui gaminti be riebalų, pvz., mėsai kepti:
- Jei mėsą norite kepti be riebalų, pakaitinkite WOLL liejinio indą maždaug 2,5 minutės, nustatę aukščiausią temperatūrą. Temperatūrą galite patikrinti taip: šlapiu pirštu įlašinkite keletą vandens lašų į indą – jei lašai tučtuojau pradeda spragsėti, indas jau per karštas.
- Sumažinkite temperatūrą apie 30%.
- Mėsa, kurią kepsite, turi būti kambario temperatūros.
- Įdėkite mėsą į WOLL liejinio indą – pradžioje ji lengvai prikibs.
- Apverskite, kai mėsa atkibs nuo keptuvės dugno, ir apkepkite kitą pusę.
- Kepkite mėsą tol, kol pasieksite norimą iškepimo laipsnį. Vos apkepta (mėsa su krauju): paspaudus pirštu, nejuntamas pasipriešinimas; vidutiniškai iškepusi mėsa: lengvas pasipriešinimas; iškepusi: mėsos negalima įspausti.
- Po kepimo mėsą dar maždaug 5 min. palikite iki 90°C įkaitintoje orkaitėje.
ALIEJAI IR RIEBALAI
Teisingai parinkę riebalus, mėgausitės sveiku maistu. Ne visi riebalai tinkami naudojimui aukštoje temperatūroje!
Gaminamam patiekalui pasirinkite tinkamą aliejų ar riebalus, kurie būtų atsparūs pasirinktai gaminimo temperatūrai. Įvairūs aliejai ir riebalai nevienodai atsparūs aukštai temperatūrai. Ruošiant maistą aukštoje temperatūroje, pavyzdžiui, stipriai apkepinant mėsą ar ruošiant daržoves WOK keptuvėje, rekomenduojame naudoti aliejus ir riebalus, kuriuos galima kaitinti iki auštos temperatūros:
- Rafinuotą dygminų aliejų galima kaitinti iki 266°C
- Rafinuotą (dažnai vadinamą „grynu“) alyvuogių aliejų galima kaitinti iki 242°C
- Rafinuotą rapsų aliejų (labai rekomenduojamą dietologų) galima kaitinti iki 240°C
- Rafinuotą saulėgrąžų, kokosų, kukurūzų, sojų, žemės riešutų aliejų galima kaitinti iki 220–232°C
- Palmių aliejų galima kaitinti iki 220 °C.
Švelnesniam, pavyzdžiui, žuvies, vištienos krūtinėlės, puode troškintų patiekalų, pavyzdžiui, keptų bulvių ar patiekalų su džiūvėsėliais kepimui labiausiai tinka šie aliejai ir riebalai:
- Vynuogių kauliukų aliejus (kaitinimo temperatūra iki 190−210 °C)
- Lydytas sviestas (kaitinimo temperatūra iki 205 °C)
- Ypač tyras alyvuogių aliejus (kaitinimo temperatūra iki 190 °C). Sviestą ir margariną galima kaitinti maždaug iki 160 °C, todėl dažniausiai šie riebalai naudojami kepant kiaušinius, omletus, ruošiant patiekalus su miltais ar džiūvėsėliais arba troškinant daržoves.
Dėmesio:
Dietiniai riebalai ir margarinas, dauguma grynųjų, šalto spaudimo aliejų (pavyzdžiui, tyras dygminų aliejus arba saulėgrąžų aliejus) paprastai kepimui netinka! Visada perskaitykite etiketėje riebalų gamintojo pateikiamus vartojimo nurodymus.
DANGA

Įpjovimai ar įbrėžimai: ne problema!
WOLL liejinio indai yra ilgaamžiai ir praktiški naudoti. Patentuota tvirta paviršiaus danga labai atspari įbrėžimams ir trinčiai. Jei atsirastų nedidelių įbrėžimo pėdsakų, WOLL gaminį be jokių dvejonių galite naudoti toliau – neigiamo poveikio nei kepimo savybėms, nei Jūsų sveikatai nebus. WOLL gaminių sudėtyje nėra sveikatai kenksmingos medžiagos PFOA.
VIRTUVĖS ĮRANKIAI
Praktiški pagalbininkai virtuvėje!
Dėl itin tvirtos WOLL liejinio indų dangos drąsiai galite naudoti visus virtuvinius įrankius: medinius, plastikinius ar metalinius. Norėdami, kad WOLL liejinio indai tarnautų dar ilgiau, gamintojas rekomenduoja naudoti praktiškus silikoninius WOLL įrankius − jie atsparūs aukštai temperatūrai, lengvai plaunami ir higieniški.
PLOVIMAS

WOLL gaminių plovimas: lengviau nebūna!
Dėl kokybiškos nesvylančios WOLL liejinio indų paviršiaus dangos, kiekvienam plovimui pakanka karšto vandens ir trupučio indų ploviklio. Plaukite liejinio indą iš karto po kiekvieno jo panaudojimo, kol jis dar karštas − taip lengviau pašalinsite riebalus, o indai bus švarūs ir vėl blizgės. Be abejo, visus WOLL gaminius galima plauti ir indaplovėje.
Pastaba: plaunant liejinio indus indaplovėje, kurių dugnas yra aliuminis, gali apsiblausti indo dugnas ir tapti matinės spalvos − tai yra normalu ir neturi jokios įtakos tolimesniam sėkmingam indo naudojimui.
KERAMINĖS KAITVIETĖS

Gaminimas ant keraminių kaitviečių: pakelkite puodus!
Stumiant WOLL liejinio indą ant keraminės kaitvietės, tarp indo dugno ir kaitvietės prikibusios smulkios nešvarumų dalelės gali subraižyti tiek indo dugną, tiek kaitvietę. Deja, dėl tokios žalos garantija neteikiama. Todėl, norėdami WOLL indus perkelti į kitą vietą, paprasčiausiai juos pakelkite aukštyn.
SAUGUMAS
Virimui riebaluose (gruzdinimui): naudokite gilų puodą ar keptuvą.
Kad nenudegtumėte nuo įkaitusių ir suputojusių riebalų, jų į puodą dėkite ne daugiau kaip pusę indo tūrio. Dėmesio: neperkaitinkite riebalų (maks. temperatūra 180 °C) ir neuždenkite indo dangčiu.
Įlietos rankenėlės:
Naudodami WOLL liejinio indus su įlietomis rankenėlėmis, visada naudokite virtuvines pirštines ar puodkėles. Dėl gero šilumos laidumo, įlietos rankenėlės įkaista.
Fiksuotos rankenos, šoninės rankenos ir dangčių rankenėlės yra atsparios iki 250 °C orkaitės temperatūrai („Logic“ serijos fiksuotos rankenos ir dangčių rankenėlės atsparios iki 220 °C). Visada naudokite virtuvines pirštines ar puodkėles.
Nuimamos rankenos:
WOLL liejinio keptuvių nuimamos rankenos nėra atsparios aukštai orkaitės temperatūrai. Keptuvę su nuimama rankena naudojant maisto gaminimui orkaitėje, jos nuimamą rankeną visada reikia nuimti.
"CLEAN LID" DANGTIS
“Clean Lid” − traškus rezultatas be jokių kvapų ir riebalų taškymosi!
“CLEAN LID” stiklinį dangtį, silikoninį apvadą ir rankenėlę (be anglies filtro) galima plauti indaplovėje. Nuo stiklinio dangčio krašto atsargiai patraukite silikoninį apvadą žemyn ir jį nuimkite. Dabar galite dangtį, silikoninį apvadą ir rankenėlę (be anglies filtro) dėti į indaplovę. Išplovę silikoninį apvadą ir rankenėlę, juos lengvai uždėsite atgal ant dangčio.

„Clean Lid“ dangčio anglies filtro keitimas:

Švelniai pasukite ir nuo stiklinio dangčio nuimkite silikoninę rankenėlę su anglies filtru.

Norėdami atidaryti filtro kasetę, abi jos dalis pasukite į priešingas puses ir išimkite panaudotą anglies filtrą.
Išimkite anglies filtro kasetę iš silikoninės rankenėlės.

Išvalykite abi filtro kasetės puses ir įdėkite naują anglies filtrą.

Pakartokite aukščiau aprašytus žingsnius atbuline eiga: uždėkite ir švelniai pasukite silikoninę rankenėlę su filtru ant stiklinio dangčio.

Įsitikinkite, kad silikoninė rankenėlė pritvirtinta teisingai.
Pakeitimui įsigijus naujų anglies filtrų, nenaudotus filtrus rekomenduojama laikyti atskirai, sandarioje pakuotėje (pvz. užsegamame maišelyje).
Gamintojo suteikiama garantija WOLL gaminių serijoms:
Garantija nesuteikiama: natūraliai besidėvinčiai nesvylančiai kepimo dangai, pridegusioms keptuvėms su juodais, į dervą panašiais likučiais arba mechaniniams dangos pažeidimams.
WOLL liejinio indų palyginimas pagal gaminių serijas
























































































































Prie šios prekės tinka
Prie šios prekės tinka
Prie šios prekės tinka
Pas mus galite atsiskaityti





